söndag 13 december 2009

Viska Vidare,Jag Hör Dig...


Tanken av att hata fascinerar mig,
Tanken av att man lägger ner energin på det imponerar miG,

Varför hon är så in-i-helvetet-trött på alltihop, har slagit henne!Ho är inget annat än skoltrött, hon vill inget annat än lägga ner det hela...men tanken av att hon lagt ner ett helt år på det stärker henne positivt.

Stående vid matbordet, delat mediciner, hjälp en patient, matat en annan, och en till som kommer och undra för tusende gången om hon snart kommer eller kommer att komma ihåg att han har mediciner om två timmar....så typiskt!fjärde dagen, fjärden kvällspasset och det slår henne nu!Detta är inte för henne, detta jobb klarar hon inte längre. Hon vill annat, hon vill ta hand om, hon vill testa sig fram, hon vill överallt annat resa sig fram till sin egen framtid...egen jobb,en påhittad jobb för henne som inte innebär att att hon ska se till att ta dessa extremt långa pass, tvingas att se på när dessa människor tynar bort och försvinner. Hur värdelös är man som människa, att när man går bort tar det inte mer än en timme innan din sängen blivit avspritad och en annan tagit över din plats??Finns det ro...hinner din själ ur rummet eller håller dessa själ dags patienten sällskap??

Hon ryser och kan inte tänka sig leva så här, bo så här och inte kunna ha makten över sig själv...tanken av att bli gammal har hon inte tänkt på. Trots detta är hon medveten om att hon, som få andra har faktiskt körföreträde till att få bo i ett av dessa hemmen en vacker dag, en gammal och sungkig dag, en dag då hennes barn inte vill eller orkar ha med henne att göra....

Kunskap är makt och vice versa...makt vill hon ha, kunskap den med. Men hur skapar hon och lär sig skillnaden mellan dessa två i dagens finanskris...dagens etablerade samhälle som inte framhäver annat än problem. Problem bland unga, arbetslösa, invandrare till och med svenskar som vaggar sig fram o tillbaka i sina sängar, stolar, tankar och undrar när den dagen det klingar på deras dörr och de har vunnit på postkods miljonären eller vafan den nu heter!!

Det pratas, viskas och diskuteras om ....Tanken av AIDS slår direkt i dem flesta hjärnhalvorna,blickar vänds mot folkgruppen och viskaren viskar vidare om hur idiotiskt det är av Sverige att ta in dessa "sjuka" och "hjälplösa" människor..."det är av ingen nytta, vi har gjort allt vi kan från vår sida".... Låt dem sköta resten nu, Låt dem människorna må SKIT, känna skuld och förakta sig själva för att de skapats i ett land med oro,krig...ett land där vatten och mat anses vara rena lyxen!
Hur sitter du som människa och känner att du har makten av att diskriminera,makten av att tycka, makten av att YTTRA dina fientliga tankar högljud...trots att du inte tror att du gör detta är du medveten om att det är EXAKT det du gör?Hur vaknar du, tittar digsjälv i spegeln, och går med rak rygg och näsan upp i vädret i stan bland OSS människor??

Trots all ditt viskande, tittande och menigslösa förklaringar...kan jag inget att än titta på de, le och säga PEACE MOTHER FUCKER!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar